Topp 5 trendiga krukväxter

1. Dracaena Janet Lind – Mojo
Mojo, Dracaeana Janet Lind, även känd som drakträdet, har verkligen förtjänat sin plats i denna topp 5! Den har sitt speciella namn på grund av det röda harts som växten avger när den skär i stammen eller bladen. Vår Mojo är en riktig hipster som passar in i varje interiör med sitt tuffa utseende. Behöver du mer övertygelse? Vår hippa afrikanska krukväxt är också superbra på att rena luften och därmed skapa en hälsosammare boendemiljö. Skadliga ämnen som bensen är inte säkra för den. Go Mojo!

Bäst läge: halvskugga | Vatten: ganska lite vatten behövs | Luftrenande: starkt

2. Strelitzia Nicolai i glas
Vår Ruben, Strelitzia Nicolai i glas, är otroligt hipp just nu. Trenden att sätta plantor i vatten istället för i jord är också känd som “hydroponik”, vilket egentligen inte betyder mer eller mindre än att låta plantor växa i vatten. Detta gör Ruben mycket lättare att ta hand om: du behöver bara byta vatten då och då, perfekt! Se bara till att hans koffert inte översvämmas. Ruben har inget simdiplom och dess stam kommer att ruttna om den lämnas under vatten under långa perioder.

Bästa plats: skugga | Vatten: lite | Luftrening: starkt

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *