Nytorp

Alperna som resmål

Att resa till alperna på vintersemester är för många en självklarhet. I Sverige finns det många härliga skidanläggningar men många föredrar att resa söderut till någon av de europeiska välkända vinterskidorterna. De vanligaste resmålen för resenärer som vill åka utförsåkning är Österrike, Italien, Frankrike och Schweiz.

Under senare år har även nya resmål poppat upp och däribland skidorter i Bulgarien, Serbien och Slovenien. De tre sistnämnda länderna har alla fantastiska skidanläggningar och hotellområden och kan vara prisvärda alternativ till många av de andra populära skidorterna.

För en familj med minst två barn kan en skidsemester bli väldigt kostsam men samtidigt är det oerhört skönt att komma bort från vardagen en eller två veckor och bara umgås med varandra.

Med ett urval av mindre kända orter men med lika hög komfort och standard som välkända turistmagneter i skidsammanhang blir det ett nöje att boka skidresan för hela familjen. För par som åker barnfritt finns det ett fantastiskt utbud av underbara hotell att semestra på.

Många väljer lyxiga anläggningar där skiddagen i backen avslutas med en härlig spabehandling innan det är dags att sätta sig vid ett dukat bord och inta en tre-rätters middag. En semesterresa till alperna kan bli vinterns energikick.